•  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor

Paddelpasset

Paddelpasset

Våra kajakkurser följer Svenska Kanotförbundets normer för utbildning inom Paddelpasset, den svenska versionen av det Europeiska paddelpasset som är en internationell standard för kvalitetssäkring kajakkurser i Frankrike, Sverige, Norge, Storbritannien, Irland, Slovenien, Tyskland, Finland och Danmark.

Paddelpassets nivåer går från vit, gul, grön, blå, röd till svart. I Sverige ges paddelpasset än så länge endast ut till röd nivå då vi exempelvis saknar tidvatten. Här på Guidebyråns har vi kurser och därefter examenstillfällen på vit, gul, grön, blå och röd nivå, vilken för närvarande är den högsta nivån som går att examinera i Sverige. Notera att vi endast tar emot kanoter av havskajaktyp på våra kurser och examinationstillfällen.

För dig som vill gå någon av dessa kurser men inte har intresse av att examinera dig för paddelpass, så går det givetvis lika bra att delta ändå. Se bara till att du kliver in på en lagom kursnivå för dig.   

NIVÅ 0, VITT PADDELPASS

EPP vitt med svart kant

På vit nivå upptäcker du paddlingen genom att pröva kajakpaddling under säkra former på lugna vatten. Efter avslutad paddeltur erhåller du ett vitt paddelpass. Läs mer om vit nivå. På Stockholms Guidebyrå motsvaras innehållet i VIT nivå av vår Pröva på kajak

NIVÅ 1, GULT PADDELPASS

EPP gult pass

På gul nivå har du redan upptäckt paddling men är fortfarande nybörjare. Här ska det uppmuntras till fortsatt paddling och utveckling som paddlare. På denna nivå introduceras exempelvis en del svängtekniker. Läs mer om gul nivåPå Stockholms Guidebyrå motsvaras innehållet i GUL nivå av vår Nybörjarkurs kajak. En dagstur i Stockholms skärgård som är vår mest populära kajakkurs. Det gula paddelpasset kan du examinera direkt på kursen. 

NIVÅ 2, GRÖNT PADDELPASS

EPP grönt pass

På grön nivå har du fått mersmak och en del tekniker börjar falla på plats liksom grunderna i säkerhet och miljö. Utveckling, glädje och känsla är nyckelord på nivån. Det är nu du säkerställer en mycket god nybörjarnivå genom att öva tekniker, men fortfarande ligger fokus på att hitta glädje och driv i paddlingen. Läs mer om grön nivå. 

På Stockholms Guidebyrå motsvaras innehållet i den gröna NIVÅ 2 av tre olika kurser;
Kajak fortsättningskurs är en dagskurs med räddning, paddelteknik och grundläggande navigation som förutsätter att du har gått EPP1 eller har motsvarande kunskaper.
Kajak Intensivkurs är en sammanslagning av nybörjarkursen EPP 1 och fortsättningskursen EPP2 på en helg. En intensiv kurs för dig som vill komma igång snabbt. 
Kajak Skärgårdskurs motsvarar även den EPP 1-2 men eftersom kursen är 5 dagar så finns utrymme att arbeta med individuellt med utvecklingen och även öva på delar som ligger på nivå 3. Men vi paddlar inte i så avancerad miljö som det är på nivå 3. 

Efter avslutad kurs kan du boka in dig på examinationstillfälle för grönt paddelpass hos oss eller annan examinatör av paddelpasset.

NIVÅ 3, BLÅTT PADDELPASS

EPP BLÅ redigerad

På blå nivå har du blivit en kapabel havspaddlare med repeterbara goda kunskaper såväl paddeltekniskt som inom säkerhet, räddning och hantering av kajaken i miljöer med meterhöga vågor. Läs mer om blå nivåHos oss mostvaras innehållet i den blå nivån 3 av vår kurs Kajak avancerad kurs.

Efter avslutad kurs kan du boka in dig på examinationstillfälle för blått paddelpass hos oss eller annan examinatör av paddelpasset.

NIVÅ 4, RÖTT PADDELPASS

EPP RÖD redigerad

Paddelpassets nivå 4 Röd motsvarar en förmåga att paddla säkert och kompetent på havet i förhållanden upp till och med 8 m/s och upp till en meter höga vågor. Paddlaren ska ha förmåga att hantera utmaningar som kan förväntas i den miljön. Där ingår att på ett kompetent sätt hantera räddningssituationer. Läs mer om röd nivå 
Hos oss motsvaras innehållet i den röda nivån av vår Kajak extrem kurs. Efter avslutad kurs kan du boka in dig på examinationstillfälle för rött paddelpass hos oss eller annan examinator av paddelpasset.

NIVÅ 5, SVART PADDELPASS
Denna nivå är ännu inte etablerad på Svenska Kanotförbundet men målsättning finns att den ska etableras i framtiden.

REFERENSLITTERATUR
Referenslitteratur för utbildning och egen träning under utbildning och inför examen är "Stora boken om kajakpaddling" - en referensbok för nya paddlare som rekommenderas av Svenska Kanotförbundet som kurslitteratur för utbildning inom Europeiska paddelpasset. Beställ boken här 
Stora boken om kajakpaddling 3d 1

VARFÖR EXAMINERA SIG?
Att man kan examinera sig i paddelpasset betyder att man "kör (paddlar) upp" och får veta vilken nivå man befinner sig på i systemet. Förutom ett intyg och klarhet över vad man redan kan, får man dessutom en handlingsplan för hur man kan utvecklas ytterligare. Paddelpasset är i vissa länder infört som ett krav för att få hyra kajak. Men det är givetvis valfritt om man vill examinera efter avslutad kurs.

EXAMINATIONSTILLFÄLLEN
GUL nivå 
GRÖN nivå
BLÅ nivå
RÖD nivå

logo kanotforbundet

Kajakpaddling, klättring, äventyr, fjällvandring och långfärdsskridskor i Stockholm sedan 1998

Följ med våra auktoriserade instruktörer på kajakkurs, klätterkurs, fjällvandring, toppturskurs eller tur på långfärdsskridskor! 

Vi har Sveriges största kursutbud inom klippklättring. Med oss kan du gå klätterkurs i Stockholm, Nyköping i Sverige, Nissedal i Norge och på Costa Blanca i Spanien. Vi arrangerar samtliga av Svenska Klätterförbundets normerade klätterkurser såsom; sportklätterkurs, grundkurs klippklättring, fortsättningskurs, aidklätterkurs, och räddningskurser på klippa. Våra klätterinstruktörer är auktoriserade av Svenska Klätterförbundet, vissa är även certifierade UIAA Rock Climbing instructors. Vi har sedan några år nöjet att få arrangera klätterkurser åt vår samarbetspartner Stockholms klätterklubb.  

Våra kajakkurser startade vi redan 1998 och nu är vi en av Sveriges ledande utbildare inom EPP Europeiska paddelpasset, Svenska Kanotförbundets paddelpass. Vi håller kurs och examinerar på vit, gul, grön, blå och röd nivå, vilket är alla de nivåer som erbjuds i Sverige för närvarande. Särskilt populära är vår nybörjarkurs i kajak, intensivkurs i kajak och skärgårskurs i kajakpaddling som tillsammans fått tusentals att börja med paddling under de över 20 år som vi haft kurserna.

Sommartid har vi även verksamhet i den skandinaviska fjällkedjan. Gå en nybörjarkurs i fjällvandring i vackra Jämtlandsfjällen, gå en fördjpningskurs i kebnekaiseområdet, höstvandra i Marsfjällen eller gör en alpin vandring genom Kebnekaisemassivet längs den mytomspunna Jojo leden , även kallad trepassleden.

Vi arrangerar även pröva på arrangemang som vår populära äventyrsdag, grottkrypning och paddelturer i Stockholms vackra ytterskärgård. Vintertid erbjuder vi kurser och turer på långfärdsskridskor

De flesta av våra kursdeltagare är nybörjare. Därför gör vi det det enkelt att följa med ut på våra äventyr! På våra klätterkurser och skridskokurser ingår all utrustning i kursavgiften medan vi hyr ut all nödvändig utrustning som kajaker, tält och köksutrustning till våra kajakkurser och fjällvandringar.

Bokar du som företagsgrupp, skola eller privatgrupp? Då erbjuder vi några av Stockholms bästa endags- all inclusive äventyr. Ni bestämmer vad, när och var. Vi ordnar allt! För konferensgäster erbjuder vi kick-off med klättring, kajakpaddling, grottkrypning och andra äventyr i samarbete med konferensanläggningar såväl i Stockholm city som i Stockholms skärgård.

Fyra tunga skäl att följa med oss ut i naturen:

- Vi jobbar enbart med miljövänliga upplevelser och äventyr.
- Våra instruktörer är inte bara certifierade utan även passionerade för sin aktivitet.
- Vi följer alltid gällande utbildningsnormer och ser branschstandard som en miniminivå.
- Ni som kursdeltagare är olycksfallsförsäkrade genom oss under kursen.
- Vi har unik lokalkännedom i våra kursområden efter snart 25 års med arrangemang.
- Som kursdeltagare kan du boka avbeställningsskydd vilket underlättar vid sjukdom och skada.
- Vi har kurser från nybörjare till ledarutbildningar.

Hoppas vi ses i bergen, på klipporna, på vattnet eller på isarna!