•             Glid fram på långfärdsskridskor!

                                  Kurser varje helg januari-mars

  skridskor
 •     Lär dig klättra i Medelhavsvärme i vinter!

         Costa Blanca 6-10 & 13-17 februari 2018 

  klättring costa blanca 2 Stockholms Guidebyrå
 • Lär dig paddla med certifierade instruktörer

         Flera kurser varje helg hela sommaren! 

  kajak Braka Stockholms skärgård 2
 • Gå en kajakkurs och utvecklas som paddlare!

                                Kurser inom paddelpassset nivå 1-4

  Kajakkurs Blått paddelpass 4 Stockholms Skärgård

STOCKHOLMS GUIDEBYRÅ AB


Äventyr och utbildning sedan 1998

Stockholms Guidebyrå grundades 2009 av Staffan Ekholm, som en naturlig utveckling av det dåvarande företaget SwedenMultiSport, grundat 1998, som bland annat arrangerade Svenska långloppscupen i multisport med en av tävlingarna förlagt till Stockholm och Nynäshamn. Även på den tiden hade företaget kajak- och klätterkurser, men det var först med starten av Stockholms Guidebyrå 2009 som verksamheten utvecklades till utbildning och upplevelser för privatpersoner och grupper. Den gemensamma nämnaren för aktiviteterna från 2009 och framåt är att det är fokus på upplevelse och utbildning i samklang med miljön. Alltså inga motordrivna upplevelser. Med oss får man använda kroppen, vågorna och vinden för att ta sig framåt.

SKF AUKTORISERADE KLÄTTERKURSER 
Våra klätterkurser följer SKF Svenska klätterförbundets normer för utbildning inom klippklättring. Vi erbjuder samtliga av Svenska Klätterförbundets normerade kurser. Kursutbudet omfattar; topprepskurs, grundkurs klippklättring, sportklätterkurs, fortsättningskurs klippklättring, räddningskurs 1 & 2 samt aidklätterkurs. Att kursen är auktoriserad innebär bland annat att instruktörerna är godkända och certifierade genom Svenska klätterförbundet samt att regler för innehåll och gruppstorlek efterföljs. Våra klätterinstruktörer är auktoriserade genom Svenska klätterförbundet och/eller Norska Klätterförbundet.
Välkommen till Stockholms största 
kursutbud i klättring utomhus. Läs mer om våra klätterkurser!

klatterforbundet logo            nkf-300x224

EPP EUROPEISKA PADDELPASSET
Våra kajakkurser följer Svenska Kanotförbundets normer för utbildning och examinationer inom paddelpasset, den svenska versionen av det Europeiska paddelpasset. Passet kvalitetssäkrar utbildning inom alla former av paddling genom att skapa en Europeisk standard. Paddelpassets nivåer går från VIT, via GUL, GRÖN och BLÅ, vidare till RÖD och SVART. I Sverige ges paddelpasset än så länge endast ut till RÖD nivå då vi exempelvis saknar tidvatten. Här på Guidebyråns har vi kurser och examenstillfällen på VIT, GUL, GRÖN, BLÅ och RÖD nivå. Läs mer om paddelpasset och våra kurser!

europaddlepass logga          NIL logo


SAMARBETEN
Som ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom klättring och kajakpaddling driver vi sedan 2014 Stockholms Klätterklubbs kursverksamhet. Samarbetet med Stockholms Klätterklubb gör att klubben kan erbjuda sina medlemmar normerade och kvalitetssäkrade klätterkurser till rabatterade priser. 


Sthlms-klatterkl-logga            


FÖRSÄKRINGAR
Alla våra kursdeltagare är olycksfallsförsäkrade genom Stockholms Guidebyrå under våra kurser och arrangemang. Detta eftersom många försäkringsbolag av outgrundliga anledningar uppfattar kajak- klätter- och skridskoverksamhet som extrema aktiviteter och därför är restriktiva med dessa i sina villkor.  

VI VILL GÖRA DET ENKELT ATT KOMMA MED PÅ KURS
Vi vill göra det enkelt att följa med ut. Därför utgår vi ifrån att du som deltagare varken ska behöva utrustning, kunskap eller sällskap. Allt det står vi med. Och i de fall våra aktiviteter inkluderar mat är den givetvis ekologisk. Vi samarbetar därför med flera av marknadens främsta aktörer på utrustning.

PRIVATA & FÖRETAG
För grupper och företag arrangerar 
vi några av Stockholms bästa endagsaktiviteter. Ni bestämmer när och vi ordnar allt. Vi hämtar er med minibussar där ni önskar, tar er med ut på äventyr där vi ordnar med allt från mat till utrustning och guider. För de äventyrliga konferensgästerna erbjuder Stockholms Guidebyrå aktiviteter i samband med konferensanläggningar såväl i Stockholms City som i Stockholms skärgård.

SKOLOR
Då vi anser att många av våra aktiviteter skapar goda förutsättnignar för individer och grupper att utvecklas så vill vi bidra till friluftslivets återintåg på de svenska skolorna. Därför erbjuder vi skolor kvalitetssäkrade aktiviteter till mycket rabatterade priser. 

Varmt välkommen på äventyr med oss och våra fantastiska instruktörer!


Staffan Ekholm VD

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

logo2