•  

  kajak Braka Stockholms skärgård 2
 •    

  Fjällvandring med logo
 •  

  Kamvandring logo 2
 •   

    

  skridskor
 •  

  Kajakkurs Blått paddelpass 4 Stockholms Skärgård

2016-11-25 | Julklappstips för den lässugna friluftsvännen!

Julklappstips för den lässugna friluftsvännen!

Julklappstips! Fina böcker och filmer om kajak, klättring, vandring och långfärdsskriddskor.

Böckerna skickas tillsammans med faktura. Frakt tillkommer.

Beställ per mail till info@stockholmsguidebyra.se

vintervatten.jpg

VINTERVATTEN, Ajne Trygg, Calazo förlag 2010 
Coffy-tableboken Vintervatten är en stolt kärleksförklaring till de världsunika svenska vinterisarna och de personligheter som befar dem. Rikt illustrerat och väldigt välskrivet!
200 sidor

PRIS 240kr

vandra

VANDRA I FJÄLLEN, Ekholm Staffan Calazo Förlag 
I den här boken får du lära dig allt du behöver för att göra din första fjällvandring. Du får veta hur erfarna fjällvandrare tänker i olika situationer – kring valet av utrustning, hur man slår upp tältet när det blåser eller vilka fjällområden som är finast.

PRIS 229krSTOR_Skargardspaddling.jpg

 SKÄRGÅRDSPADDLING Håkan Wike
Sveriges kust ger unika förutsättningar för kajakpaddling, och så har paddling också blivit mycket populärt de senaste 10 åren. Den här boken ger både nybörjaren råd och beskriver de otroligt fina paddelvatten som finns längs Sveriges kurs. Rikt illustrerad. inbunden.

PRIS 149kr

Skridsko_Stockholm_140pixl.jpg

STOCKHOLMARNAS BÄSTA SKRIDSKOVATTEN
Hjelmstedt, Sundvall, Larsson 2009 Calazo förlag
Skridskoisarna runt Stockholm kommer i alla sorter från hela familjens korvgrillningsparty i Norrviken till utmanande långturer i yttersta skärgården. Den här boken vill hjälpa dig få upp ögonen för vilket fantastiskt utbud av skridskovatten du har att välja på.
180 sidor

PRIS 199kr

Sverigevinter_220pixl.jpg

FRILUFTSLIV I SVERIGE VINTER Hjelmstedt, Sundvall
Den här guideboken är den ultimata inspirationskällan för dig som gillar att svettas utomhus under den kalla årstiden!
288 sidor

PRIS 199kr

Bygg_din_egen_kajak.jpg

BYGG DIN EGEN KAJAK Jalakas
bygga Dig en egen kajak för detta är en handbok i konsten att bygga lätta, vackra och hållbara kajaker i trä. Författaren Anders Jalakas tar med läsaren på en resa där man får lära sig varför kajaker ser ut som de gör, hur man designar sin egen kajak och anpassar den till olika användning. Här ges goda råd från ritning till konstruktion. Processen illustreras med originalfoton och konstruktionsritningar.

PRIS 150kr

 

Kajakhandboken.jpg

KAJAKHANDBOKEN Staffan Ekholm
Kajakhandboken går igenom alla grundläggande tekniker för dig som vill utvecklas som paddlare. Du får tips om allt från hur du kommer i kajaken och håller i paddeln till hur du planerar övernattningsturer eller hjälper en kamrat som har kapsejsat.
160 sidor

PRIS 195kr

 

nar_isen_lockar.jpg

 NÄR ISEN LOCKAR SISU Thorell hallström
I När isen lockar presenteras grunder i teknik, utrustning och kunskap om isen. På flera håll runt om i Sverige finns dessutom lokala föreningar som erbjuder både nybörjarprogram och prova på kurser, och framför allt kan du få kunnigt sällskap på isen. Sedan är det bara till att ge sig ut och njuta...
48 häftade sidor

PRIS 70kr

 

Sea_Kayak_Safety.jpg

DVD SEA KAYAK SAFETY
En av få instruktionsfilmer för avancerad paddling som faktiskt är inspelad i seriösa vågor. Väldigt lärorik även för den mindre avancerade paddlaren.

PRIS 150kr

 

tsunami_greatesthits.jpg 

DVD THE TSUNAMI RANGERS
Ett gäng halvgalna västkustpaddlare som leker bland stenar, vågor och sjögrottor. En riktig kultfilm med mycket självdistans och glädje. En udda film för den som tröttnat på välproducerade finpaddlingsrullar. Paddling som Rock´n Roll!

PRIS 100kr

kayakRollDVD.jpg

DVD THE KAYAK ROLL
Lär dig rolla din kajak. Samma metod som vi använder på vår rollkurs. Gå kurs, se den här så är du hemma...

PRIS 250kr


crackoholic.jpg

DVD CRACKOHOLIC Widerberg, Paulsson

Ännu en produktion från klättraren och filmaren Mikael Widerberg. Denna gång tillsammans med fotografen Jonas Paulsson. Inspirationsfilm med dokumentära inslag från Sveriges bästa klätterområde, Bohuslän. Klättringen är i världsklass och det gäller nog också för filmen. Bland det snyggare vi sett!

PRIS 150kr